Nyheder Og Trends

Mange vil ikke erkende det, men IT udvikler sig og influerer mange af vores daglige gøremål, opgaver, udfordringer, beslutninger og ikke mindst kontormiljøet på din arbejdsplads. Flere og flere opgaver automatiseres, mens software udvikles og giver nye muligheder. Samtidig ses der tendenser inden for innovation, selv i de mest konservative brancher. Eksempelvis tog AirBnB branchen for udlejning af ferieboliger verden med stor, ved hjælp af noget som simpelt som en portal.

I dette nyhedsflow vil vi forsøge, at holde dig opdateret omkring fremtiden på dit kontor. Læs med!

Robotter på kontoret

Om vi vil det eller ej, så bliver mere og mere analyse og administrativt arbejde lagt over på modellering og kunststig intelligens. Som udgangspunkt skal de nye teknologier aflast i lettere opgaver som er administrativt tunge, eller større data håndtering. Dette sker idet kapaciteten for robotter er større end hos mennesket. 

Kontorlivet er omdrejningspunkt for kameraer

Flere og flere tv-serier, sitcoms og film omhandler livet på kontoret og ikke mindst, hvordan livet her gøres sjovere og måske en kende mere ekstremt. Dette omhandler både danske og internationale film og serier. Se hvordan disse serier og film faktisk har påvirket dit kontor. 

Digitale arbejdsformer

Tidligere tiders arbejdsliv og hermed det traditionelle kontorrum er i opbrud. Overalt spirer i disse år nye arbejdsformer, som vil aflive det klassiske kontormiljø. 

Automatiske lejekontrakter

1. maj er det danske folk oftest halvberusede og råber med slagsange og rim. Men samtidig sker der i år noget revolutionerede inden for ejendomsbranchen. 

Facebook Workplace erstatter intranettet

2017 bliver året, hvor vi i stigende grad vil se sociale medier overtage den interne kommunikation på arbejdspladsen. Det gammeldags, træge intranet er ved at blive erstattet af især Facebook’s nye lancering, Facebook Workplace. 

Deleøkonomien er først lige startet…

Deleøkonomi giver jo virkelig god mening, da man udnytter ressourcerne bedre. Så vi besluttede at tage tilbage til Danmark for at bygge en onlinevirksomhed op omkring samkørsel,” fortæller Matias Møl Dalsgaard. 

Coworking – det nye sort

Stockholm har dem. Oslo har dem. Berlin og København har mange af dem, og også Aalborg og Aarhus begynder at få flere. 

Mange kontorfællesskaber under betegnelsen ’coworking spaces’ manifesterer sig i de større byer og agerer innovative business-samlingspunkter for især freelancere, selvstændige og startups. 

Behold serviceaftalen, og vær obs ved omrokering

”Serviceaftalen på ventilationsanlægget kan i visse virksomheder være blevet opsagt for at spare penge, og arbejdet er så overladt til virksomhedens eget tekniske personale, der måske ikke har indsigt, tid eller lyst til at få ansvaret. I disse tilfælde bliver anlægget forsømt, og dets effektivitet ændres med tiden,” fortæller Peter Aufeldt.